Δελτίο Τύπου 9/11/2015

Δελτίο Τύπου

Ακόμη μια πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης της 5ης  Υ.Π.Ε Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας  για μετακίνηση Ιατρών ,έρχεται να προστεθεί στο ενεργητικό της Διοίκησης και αφορά τον Νομό Βοιωτίας.

Αυτή τη φορά αποφασίστηκε η μετακίνηση από το Π.ΕΔ.Υ- Κ.Υ.Σχηματαρίου προς την Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Λαμίας, για κάλυψη πρωινού ωραρίου και εφημεριών για τον μήνα Νοέμβριο των παιδιάτρων Τζώλα Ελισάβετ και Τζάμου Ελένης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας εκφράζει την αντίθεση και την οργή του καθώς η απόφαση αυτή:

  • Επιδεικνύει άγνοια για τα λειτουργικά προβλήματα ,τα κενά ,την ιδιαιτερότητα της περιοχής και τον φόρτο εργασίας που υπάρχει.
  • Αποκαλύπτει την υγειονομική απαξίωση και εγκατάλειψη στην οποία έχει περιέλθει η περιφέρεια και
  • Αποκαλύπτει την παντελή έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού με την οποία αντιμετωπίζουν οι διοικήσεις τους μαχόμενους ιατρούς του Ε.Σ.Υ καθώς και την οικογενειακή και προσωπική τους υπόσταση.

Καλούμε την Διοίκηση της 5ης Υ.Π.Ε  α) να σταματήσει τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Νομού Βοιωτίας, και β) να προβληματιστεί και αφού σκεφθεί να αποφασίσει να εφαρμόσει σοβαρά εναλλακτικά μέτρα για την ανόρθωση του Συστήματος Υγείας, χωρίς να θίγονται συνεχώς οι μετακινούμενοι ιατροί και κυρίως χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών της Βοιωτίας από την αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχομένων Μονάδων Υγείας.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών

Η Πρόεδρος                                                          Ο Γεν.Γραμματέας

Φιλιώ Πρωτόπαπα                                              Λουκάς Ανανίκας
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9 ΝΟΕΜ 15