ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠ:1105/12.03.2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Θήβα 12 Μαρτίου 2012
Αρ.πρωτ.1105

Είναι γνωστό, ότι ή χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης διέρχεται δύσκολες ημέρες σε όλους τους τομείς. Αυτό όμως δεν φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τους διοικούντες ώστε να αναζητήσουν τις καλύτερες λύσεις για τα δημόσια προβλήματα.
Δυστυχώς, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις ο χώρος της Υγείας δέχεται πολυμέτωπη επίθεση, την ώρα που λόγω μείωσης εισοδημάτων και συντάξεων, οι ανάγκες του λαού για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας χωρίς επιβαρύνσεις γίνονται επιτακτικές.
Η εμμονή του Υπουργού Υγείας στην συγχώνευση και το κλείσιμο νοσοκομείων, θα οξύνει τα προβλήματα και θα επιφέρει στους πολίτες τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος.Οι ειλημμένες αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, βέβαια επικουρούνται και υλοποιούνται με την τυφλή υποταγή και συμπαράσταση των τοπικών διοικήσεων νοσοκομειακών ιδρυμάτων, που οδηγούν στον αφανισμό των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας.
Όσον αφορά την πόλη της Θήβας, δεν μπορούμε να μιλάμε για υγεία και πρόνοια, όταν «εν μια νυκτί» και αβασάνιστα αποφασίστηκε η κατάργηση του Κέντρου Αποκατάστασης και Υποστήριξης ΑΜΕΑ (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) έτσι ώστε στον ίδιο χώρο να δημιουργηθεί Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης ,πράγμα που δεν φαίνεται να γίνει μετά τις τελευταίες προτάσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
Το Κέντρο αυτό αποτελούσε την μοναδική προνοιακή δομή στον Νομό Βοιωτίας, αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετούσε και περιστατικά από περιοχές όμορων Νομών ( Βίλια, Ωρωπό, κ.α.) Η δημιουργία του, αποτελούσε κατάκτηση για την πόλη μας. Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ είναι πλήρως εξοπλισμένο κέντρο και η κτηριακή του υποδομή είναι διαμορφωμένη με τρόπο που να παρέχονται αποτελεσματικές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία. Ο τεχνικός εξοπλισμός του και όλες οι υποδομές είναι αξίας εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτήθηκαν από τους ασφαλισμένους πολίτες, στους οποίους θα πρέπει να επιστρέφουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Διαθέτει πισίνα και ειδική μπανιέρα, προκειμένου να γίνεται κινησιοθεραπεία και άλλες ανάλογες μορφές θεραπειών, που εν τέλει καταργούνται.
Εξάλλου, η λειτουργία του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με μορφή πλέον του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, μπορούσε να αποφέρει έσοδα,καθώς οι υπηρεσίες περίθαλψης που θα παρέχονται θα καλύπτονταν από το ασφαλιστικό ταμείο του περιθαλπτόμενου. Η προσφορά υπηρεσιών θα αφορούσε και περιστατικά προερχόμενα από βλάβες που προκλήθηκαν είτε από παθολογικά αίτια (όπως εγκεφαλικά επεισόδια) είτε από τραυματισμούς (από ατυχήματα κ.α.) Επομένως ή στέρηση εσόδων από ένα τέτοιο Κέντρο που δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για τη δημιουργία του θα συμβάλλει στην απαιτούμενη από την Τρόικα περιστολή δαπανών ή θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση και τελικά στην εξαφάνιση των προνοιακών δομών στη χώρα μας;;;;
Πέρα απ΄αυτά , το ειδικευμένο και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό απομακρύνθηκε από το Κέντρο προς το Νοσοκομείο της Θήβας και μάλιστα απασχολείται σε διοικητικές υπηρεσίες.
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει βούληση για τη λειτουργία του Κέντρου, αλλά για κατάργησή του.Επιπλέον αυτό συμπεραίνεται και από την τελείως εσφαλμένη και αδικαιολόγητη πρόταση της Διοίκησης για την μεταφορά και στέγαση στο χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ , των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Θηβών.
Όλες αυτές οι ενέργειες , ας «χρεωθούν» σ΄αυτούς που πήραν τις αποφάσεις, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τους υπεύθυνους της εγκατάλειψης και κατάργησης των προνοιακών δομών στην περιοχή μας.
Πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αντίδραση για ένα τόσο σοβαρό και μεγάλο ζήτημα, ώστε ασθενείς πολίτες να μην γίνουν τα θύματα όσων ευαγγελίζονται ότι υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον αλλά απ΄ότι φαίνεται άλλα έχουν κατά νουν….

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΙΛΙΩ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ