ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠ:1653/24.1.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας έχει επανειλλημμένα ενημερώσει τους πολίτες για τα σοβαρά προβλήματα που επικρατούν στο χώρο της Υγείας και την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου της Θήβας.

          Παρά τις προειδοποιήσεις μέσω της κοινοποίησης εγγράφων από τους Παθολόγους Ιατρούς του Νοσοκομείου προς τον Διοικητή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με την υπάρχουσα αδυναμία κάλυψης του προγράμματος εφημεριών, δεν δόθηκε λύση.

         Στις 23/1/13 έγινε η τελευταία εφημερία του Ιανουαρίου από Ειδικευμένο Παθολόγο Ιατρό στην Παθολογική Κλινική και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

         Σήμερα πήραν εξιτήριο όσοι ασθενείς ήταν δυνατόν να εξέλθουν και οι υπόλοιποι παρακολουθούνται από ειδικευόμενο Ιατρό. Έως 31/1/13 θα σταματήσουν οι εισαγωγές και για την ασφαλή νοσηλεία τους,  όσοι προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χρειάζεται να εισαχθούν, θα γίνεται διακομιδή τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, με το οποίο έχει γίνει συγχώνευση. Και σ΄αυτό βέβαια θα υπάρξει πρόβλημα, διότι τα ασθενοφόρα του Γ.Ν.Θ είναι παροπλισμένα, με μόνη διέξοδο τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που ανταποκρίνονται στα αιτήματα διακομηδής μέσω λίστας αναμονής.

      Η κατάσταση πλέον ξέφυγε από το «παρά πέντε» της κατάρρευσης και βρίσκεται στο «και πέντε». Έχουμε δηλαδή ένα Νοσοκομείο που λειτουργεί σαν  Κέντρο Υγείας.

      Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς σ΄αυτήν την εξέλιξη και είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε όλοι άμεσα ώστε να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης που αναστέλλει ουσιαστικά την λειτουργία του Νοσοκομείου.

 

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών

Η Πρόεδρος

Φιλιώ Πρωτόπαπα