Δελτίο Τύπου, Ιατρικός Σύλλογος Θηβών, 11 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών με την συνεργασία του Δήμου Θηβαίων διοργανώνουν  στις 22 Οκτωβρίου 2016 την ημερίδα «Παράθυρο στη Ζωή» με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των συμπολιτών  μας συμβάλλοντας  στην ενίσχυση της ελπίδας στηρίζοντας τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Ο  Σύλλογος  «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Πρωταρχικός του στόχος είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, για να προσφέρει ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους μας, παιδιά και ενήλικες, που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

orama-elpidas-syllogos-logo

Η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ( ή μυελού των οστών) είναι κυριολεκτικά «θεραπεία σωτηρίας» για ασθένειες όπως  η λευχαιμία, η απλαστική αναιμία, η μεσογειακή αναιμία, οι κληρονομικές ανοσοανεπάρκειες, λέμφωμα που δεν θεραπεύονται με άλλο τρόπο. Προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση είναι να υπάρχει ένας κατάλληλος δότης.

Μόνο το 30% των ασθενών θα βρουν συμβατό δότη μέσα στην  οικογένειά τους. Για τους υπόλοιπους, θα πρέπει να αναζητηθεί μη συγγενής εθελοντής δότης. Πρέπει να σημειωθεί, ότι για να βρεθεί ένας συμβατός δότης χρειάζονται χιλιάδες εθελοντές.

Σήμερα διεθνώς είναι καταγεγραμμένοι περισσότεροι από 28 εκατομμύρια εθελοντές δότες. Στη χώρα μας ο αριθμός εθελοντών δοτών είναι  περίπου 15.000, αριθμός ανεπαρκής για την ανεύρεση κατάλληλου δότη για έλληνες ασθενείς που λαμβάνουν μοσχεύματα κατά πλειοψηφία από το εξωτερικό.

Αναγκαίο είναι να γίνουν συντονισμένες ή συστηματικές προσπάθειες από όλους τους φορείς ώστε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μια τράπεζα με τουλάχιστον 100.000 εθελοντές δότες, καθώς  και η κοινή καταγωγή  αυξάνει τις πιθανότητες ανεύρεσης συμβατού δότη για έναν έλληνα ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση.

Η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, χαρίζοντας ζωή. Δίνοντας λίγο αίμα, με διαδικασίες ακίνδυνες για τον δότη γίνεται η αρχή για την σωτηρία ενός συνανθρώπου μας και

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΜΕ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  « ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Ογκολογική Μονάδα Παίδων  «Μαριάννα Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ»

Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Λεβαδείας 8, Αθήνα – Τηλ:2107775615-16

Deltio Typou Iatrikos Syllogos Thivon 101116 by isthivon on Scribd