Δελτίο Τύπου , 16 Ιουνίου 2016

Θήβα 16 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αγωνία και η ανησυχία του Ι.Σ. Θήβας είναι διαρκής σε σχέση με προβλήματα και δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στο Γ.Ν. Θηβών  εδώ και πολλά χρόνια.

Η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό είναι δεδομένη ,γνωστή και λόγω οικονομικών συνθηκών θεωρείται δύσκολο να μεταβληθεί.

Όμως είναι απαράδεκτο, να σχεδιάζεται, να εγκρίνεται και να εφαρμόζεται τέτοιο πρόγραμμα εφημεριών. Αυτό το έχουμε επισημάνει από το  2013,παρ΄όλα αυτά μέχρι και σήμερα μετά από 3 χρόνια εξακολουθεί να συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Κατά τις αργίες του  φετινού Πάσχα (από Μ. Παρασκευή έως και Τρίτη –Πρωτομαγιά) ουδείς ορθοπεδικός και  αναισθησιολόγος, εφημέρευε, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να  εξυπηρετηθεί κανένα σοβαρό  χειρουργικό περιστατικό, ενώ την 30η Μαΐου,  (ημέρα Δευτέρα) εφημέρευαν και οι δύο ορθοπεδικοί. Επίσης την 14η  και 15η Μαΐου εφημέρευε  στο Παθολογικό  Τμήμα μόνο μία ειδικευομένη ιατρός και  δεν εφημέρευε ούτε Γενικός Ιατρός, ούτε ειδικευμένος Παθολόγος.

Από τα  παραπάνω γίνεται αντιληπτό, ότι οι πολίτες θα  πρέπει να γνωρίζουν ότι τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, η εφημέρευση δεν είναι επαρκής.

Το πλέον παράδοξο και χωρίς προηγούμενο σε όλη τη χώρα, αφορά τον προγραμματισμό των εφημεριών των δύο Νοσοκομείων (Λιβαδειάς και Θήβας), δηλ. το πρώτο 15ημερο  κάθε μήνα να εφημερεύει το Γ.Ν. Λιβαδειάς  και το δεύτερο 15ημερο το  Γ.Ν. Θήβας  αντί της επικρατούσας και αποδεκτής εφημέρευσης μέρα παρά μέρα.

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) έχει  ενημερωθεί πολλές φορές από τον Σύλλογό μας για τα τεκταινόμενα, αλλά όπως λέει και η  σοφή παροιμία:  «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα».

Ελπίζουμε η έλευση της νέας Διοικητού των Διασυνδεδεμένων  Νοσοκομείων Λιβαδειάς-Θήβας    την οποία καλωσορίζουμε, ανάμεσα στα άλλα που καλείται να επιλύσει, να δώσει  ένα τέλος σ΄αυτή την απαράδεκτη για το Γ.Ν. Θηβών  εικόνα.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

Η Πρόεδρος ,   Φιλιώ Πρωτόπαπα

Ο Γεν. Γραμματέας ,   Λουκάς Ανανίκας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ by isthivon