Δελτίο Τύπου Ιατρικού Συλλόγου Θηβών 22/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου  ενώ το Γ.Ν. Θηβών τελούσε στο 15νθημερο της εφημερίας του για την κάλυψη των αναγκών του Νομού, για τον μήνα Ιούλιο, εφημέρευαν  ΜΟΝΟ τέσσερις Ιατροί (Παθολόγος, Γ. Ιατρός, Καρδιολόγος ,Ειδικευόμενος Παθολογίας) χωρίς να υπάρχει Χειρουργός, ο οποίος αποτελεί βασική ειδικότητα για την λειτουργία της εφημερίας του Νοσοκομείου. Δυστυχώς θα ισχύσει το ίδιο πρόγραμμα εφημεριών και το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουλίου.

Είναι άξιο να απορεί κανείς πως είναι δυνατό να απουσιάζουν πάντοτε συγκεκριμένες ειδικότητες απαραίτητες για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο που θεωρείται διήμερο αιχμής. Πως άλλως εκτός από εγκατάλειψη είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί η τριτοκοσμική αυτή εικόνα;

O Ιατρικός Σύλλογος Θηβών λόγω αυτού του γεγονότος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Αισθάνεται δε την υποχρέωση να καταγγείλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της πόλης μας.

Είναι λυπηρό ότι παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του Συλλόγου μας, οι συνθήκες μάλλον επιδεινώνονται παρά βελτιώνονται, σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις των πολιτειακών παραγόντων αλλά και των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει υποχρέωση να ενημερώσει για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο και  να καλέσει όλους τους πολίτες της Θήβας αλλά και τους φορείς και παράγοντες της πόλης μας σε επαγρύπνηση ώστε με δυναμικές παρεμβάσεις να αποτρέψουμε την επερχόμενη υποβάθμιση.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών

 Η Πρόεδρος, Φιλιώ Πρωτόπαπα

  Ο Γεν.Γραμματέας, Λουκάς Ανανίκας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/7/2015