ΚΕΕΛΠΝΟ: Ενημέρωση για Ελονοσία, 2014

Αγαπητοί κκ Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε, από το 2009-2013 εμφανίστηκαν στην Ελλάδα περιστατικά ελονοσίας από Plasmodium vivax με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης, δηλαδή κρούσματα που δεν ανέφεραν ιστορικό ταξιδίου σε ενδημικές για την ελονοσία χώρες.

Θα θέλαμε να τονίσουμε για μία ακόμη φορά την τεράστια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης των κρουσμάτων ελονοσίας και της ριζικής θεραπείας των κρουσμάτων από P.vivax για την πρόληψη της διασποράς της νόσου και την αποφυγή επανεγκατάστασής της στη χώρα μας.

Mε στόχο την πληρέστερη ενημέρωσή σας:

  1. Μπορείτε να βρείτε σχετικό ενημερωτικό υλικό για την ελονοσία στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (www.keelpno.gr).
  2. Μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης (e-learning) για την ελονοσία που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του «Ειδικού προγράμματος ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007- 2013, στην ιστοσελίδα www.malwest.gr.
  3. Επισυνάπτουμε:

–       Ετήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης ελονοσίας, 2013

–       Ενημερωτικό υλικό για την ελονοσία (2 έγγραφα: «Ενημέρωση επαγγελματιών υγείας για την ελονοσία-2014», «Αλγόριθμος για αρχική αξιολόγηση και αντιμετώπιση ενηλίκων ασθενών με ελονοσία-2014»)

–          Επικαιροποιημένες Κατευθυντήριες οδηγίες για τη θεραπεία της ελονοσίας, Ιούλιος 2014

–          Δελτίο Δήλωσης ελονοσίας (συνημμένο)- προκειμένου να συλλέγεται πληρέστερη πληροφορία για τους παράγοντες κινδύνου των κρουσμάτων.

Η ευαισθητοποίηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού όσον αφορά στην πρώιμη διάγνωση και τη ριζική θεραπεία των κρουσμάτων είναι παράγοντας καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του μείζονος προβλήματος δημόσιας υγείας που επανεμφανίστηκε στη χώρα μας.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά  τα μέλη των συλλόγων σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Καθ. Τζ. Κρεμαστινού

Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΕΛΠΝΟ

 

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -29!7!2…

Annual Report Elonosias 2013 GR Feb-2014

Giatroi Malaria MAY-2014

Δελτίο Δήλωσης Ελονοσίας Neo 2013

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -29!7!2…

Επιστολή Επαγγελματιών Υγείας – Ελονοσία