Ψήφισμα – Στήριξη Απεργίας Ιατρών ΕΟΠΥΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΘΗΒΑΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας στηρίζει την απεργία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας στηρίζει την απεργία των ιατρών των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, την οποία έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα και τις απολύσεις του προσωπικού του, θα οδηγήσει στην ταλαιπωρία των εκατομμυρίων συμπολιτών μας που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, την αδυναμία λήψης των παροχών που έχουν ανάγκη, την εγκατάλειψη της θεραπείας από πολλούς πάσχοντες και την περαιτέρω επιβάρυνση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα.

Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος είναι αντίθετος στις επιλογές της κυβέρνησης και της task force να υποβαθμίσουν την ποιότητα της παρεχόμενης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγειάς ( Π.Φ.Υ.) και να στερήσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ειδικούς γιατρούς από όλο τον πληθυσμό.    

 Καταγγέλλουμε την απεργοσπαστική τακτική της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ που προσπαθεί να αξιοποιήσει την επαγγελματική αγωνία των απολυμένων συναδέλφων με συμβάσεις έργου και τους καλεί να αναλάβουν υπηρεσία μόλις ανακοινώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, για ένα μόνο μήνα. Είναι εντυπωσιακή η αφερεγγυότητα των χειρισμών των κυβερνητικών υπευθύνων, που ενώ δηλώνουν με κάθε τρόπο πως η Π.Φ.Υ. δεν χρειάζεται εξειδικευμένους γιατρούς και χειρουργικές ειδικότητες, σπεύδουν να προσλάβουν γιατρούς αυτών των ειδικοτήτων για ένα μήνα.

Καλούμε τους συναδέλφους να προστατεύσουν την αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου και να μη δεχτούν να χρησιμοποιηθούν σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός ενάντια σε μια απεργία που αν δεν πετύχει όλοι θα είναι απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα την επόμενη μέρα.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε πως όλοι οι γιατροί που εργάζονται στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, καλύπτονται να απεργήσουν από την απόφαση της Ομοσπονδίας.

Ο Ι.Σ.Θ. θα αξιοποιήσει όλο το συνδικαλιστικό και νομικό οπλοστάσιο, προκειμένου να στηρίξει την απεργία και να αντιταχθεί στις απεργοσπαστικές τακτικές.

Ο Ι.Σ.Θ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Θήβας και θα αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο που θα ενισχύει την ενότητα και την αλληλεγγύη ανάμεσα σε όλους τους εργαζόμενους γιατρούς και την τοπική κοινωνία που τελικά θα θιγεί από τα μέτρα κατεδάφισης της δημόσιας Π.Φ.Υ.

Ο Ι.Σ.Θ. στηρίζει κάθε διεκδίκηση των Εργαστηριακών Ιατρών,για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ  , για το rebate,  claw-back και τις ελεγκτικές εταιρείες, καθώς επίσης και για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς από τα ληξιπρόθεσμα.

Ο Ι.Σ.Θ. δηλώνει πως θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και είναι έτοιμος για κινητοποιήσεις, προς αποτροπή της πλήρους διάλυσης όλων των δημοσίων δομών υγείας που θα επιτείνουν την ανθρωπιστική κρίση, στην οποία βρίσκεται η χώρα και η Τοπική κοινωνία.

    ΘΗΒΑ 3/12/13